CB-300 Erkenningsregeling Installateur

Binnenverlichting, Basiscursus

De deelnemers aan deze cursus maken kennis met:

In deze cursus leert u alle basiskennis die u nodig heeft om een goed lichtadvies te kunnen geven. Door deze kennis zult u een gemotiveerd voorstel aan uw klant of opdrachtgever kunnen leveren en u bent in staat lichtberekeningen te controleren en/of te vervaardigen.

Doelgroep

Projectleiders en Werkvoorbereiders van installatiebedrijven.

Doel

Een lichtadvies gaat verder dan het kiezen van een armatuur op basis van de vormgeving of prijs. We dienen ons te verdiepen in de opdrachtgever/klant, de werktaken, de gewenste sfeer en het budget. Daarnaast zijn er vele overwegingen betreffende de te verlichten ruimte, is het gebruik particulier of zakelijk en hebben we te maken met regelgeving.

In de praktijk is gebleken dat een goed lichtadvies gebaseerd is op een goede en juiste interpretatie van de eisen en wensen van de opdrachtgever. Daarnaast moet een lichtadvies voldoen aan de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot milieu en energie, maar ook arbeidsomstandigheden en comfort c.q. het voorkomen van hinder en discomfort voor de gebruikers.

De opbouw van het lichtadvies wordt inzichtelijk gemaakt en de stappen die nodig zijn uitgebreid behandeld. De creatieve kant wordt ook geprikkeld: met lichtberekeningsprogramma DIALux evo gaat u een lichtplan vervaardigen.

Na het volgen van deze cursus bent u in staat de klantwensen om te zetten in een onderscheidend lichtadvies.

Aanpak

Combinatie E-learning en klassikaal

Dankzij de erkenningsregeling voor binnenverlichting zijn deskundige licht-installateurs straks herkenbaar voor klanten en prospects. Erkende verlichtings-installateurs zijn als geen ander in staat om te adviseren over slimme en duurzame verlichtingsoplossingen. En vanzelfsprekend zorgen zij óók voor het optimaal plaatsen en onderhouden van de binnenverlichting. Techniek Nederland en Fedet-NLA willen op deze manier de kleinzakelijke markt voorzien van kwalitatief hoogwaardige verlichtingskennis. Dat is onze gezamenlijke inzet.

Inhoud

Start 2 dagen E-learning.
De volgende ontwerpen zijn in de E-learning training opgenomen, dit zijn:

Daarna start u met de klassikale uitdraging van deze training, hierin zijn opgenomen de volgende onderwerpen, dit zijn:

En u sluit de training af met het uitwerken van een praktijk cases, waarover u een beoordeling ontvangt.

Links

www.technieknederland.nl

www.installq.nl

www.fedet.nl

Neem contact met ons op

+31 (0)6 555 20 442

cursus CB-300