Onze projecten

Onze gedane projecten geven een goed beeld van onze mogelijkheden. Heeft u ook een project aangaande verlichting? Graag vertellen wij er u meer over de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

Projecten

Utrecht:

Holy Trinitity Church

De opdrachtgever had een aantal specifieke wensen voor de kerk:

  • de verlichting moest worden verbeterd, zodat men weer kon lezen tijdens de mis
  • de verlichting mocht niet te opvallend zijn
  • de sfeer in de kerk moest worden verbeterd

Met deze opgave zijn wij aan de slag gegaan en hebben een proefopstelling verzorgd. Middels gependelde armaturen in een onopvallende zwarte kleur wordt de kerk verlicht. De lichtbron is 2700 Kelvin en dimbaar, zodat men uit meerdere sfeervolle scenes kan kiezen. Aan de wand zijn nog extra kleine spotjes geplaatst. Deze zorgen voor extra licht bij het altaar. In de nok is verlichting aan de balken geplaatst, welke indirect stralen.

Helmond:

Woonpartners

Het hoofdkantoor diende te worden gerevitaliseerd. Verlichting, inrichting en meubilair werd volledig vernieuwd met een fraai modern kantoor als resultaat.

Zandvoort:

Paulus Lootboulevard

Voor dit fraaie huis aan zee mochten wij ons met de tuinverlichting bezig houden. Wandarmaturen voor het maken van accenten aan de gevel. Stralers in de tuin voor het o.a. aanlichten van het beeld. Een door de architect zelf ontworpen houten paaltjes met geïntegreerde verlichting om het pad aan te lichten. Alles apart bedienbaar middels Ipad en Iphone. De fraaie renderingen zijn door het architectenbureau gemaakt.

Ootmarsum:

Ton Schulten Museum

In 2013 werd dit museum alweer geopend. Het voortraject met de kritische schilder was leerzaam. Vele lichtbronnen sneuvelden, omdat ze zijn kleurige schilderijen niet juist belichten. Uiteindelijk kwam Xicato net op tijd met de juiste lichtbron, welke ook de rode kleuren uit zijn prachtige stukken haalt.

Leeuwarden:

Aegon

Voor dit grote kantoorpand moest er een modern en energiezuinig lichtplan komen. Daglicht gestuurde armaturen voor de werklekken met een lage helderheid. Voor de vergaderruimtes door de gebruikers zelf te regelen armaturen. In de hoge entreehal zorgen in de nok gemonteerde spots voor een speels effect in de hal.

Oostpoort A’dam:

Glas in lood

Hier hadden wij ook een interessante opgave; licht het glas in lood (gemaakt door kunstenaar Stefan Glerum), welke zowel aan de voor- als achterzijde zit, egaal uit.

Door gebruik te maken van diffuus stralende armaturen, welke op afstand in het trappenhuis werden gemonteerd, is de opgave goed ingevuld. Met een dim- schakelsysteem kan beheerder Ymere meerdere helderheidsniveaus maken.

Nieuwsgierig geworden?

Quickscan

Voor eigenaren en gebruikers van gebouwen, beheerders van openbare verlichting is het ook mogelijk om een quickscan te doen. Wij beoordelen uw lichtinstallatie en u krijgt een onafhankelijk advies, welke u kan meenemen in uw planning of budgettering. Meer informatie? Bel ons of neem via onderstaand formulier contact met ons op.